Introducere in Bibliotheca

bibliotheca lui julien, e-book, ebook,

Stimați cititori,
Stimate cititoare,

Ca să puteți ”alerga” pe ”holurile” acestei Bibliotheci, în căutarea vreunui E-book mult dorit, vă rog să mai aveți nițică răbdare, până când ”marfa” va fi etalată pe rafturi. Nu de alta dar… încă ”primim marfă”!

Totuși… De reținut ar fi că toate viitoarele E-book-uri (cărți electronice) pe care le veți găsi pe rafturile acestei Bibliotheci sau în secțiunea Arhiva Bibliothecii, pot fi citite aici sau pot fi descărcate, mare parte dintre ele, gratuit, în format PDF, pe PC-ul sau tableta Dvs.

Ce fel de E-book-uri veți găsi pe rafturile acestei Bibliotheci? Păi… trebuie spus că ”am ridicat” această Bibliothecă, în primul rând, pentru mine! Pentru plăcerea mea de a citi. Și de a scrie. Și chiar dacă public, nu îmi pot așeza toate creațiile pe rafturile acestei Bibliotheci, și asta doar pentru simplul motiv că încă prefer să-mi vând drepturile de autor clasicelor edituri, sunt convins că vor exista și creații personale pe care voi prefera să le împart cititorilor, la modul gratuit.

Restul E-book-urilor gratuite cuprind o colecție de cărți, reviste, enciclopedii, magazine și chiar exemplare ale unor ziare, fondate de subsemnatul, toate în limba română sau engleză. O colecție de E-book-uri în format PDF, adunate de-a lungul timpului, și pe care le pun la dispoziția Dvs, gratuit, așa cum le-am și primit.

Deschideți un E-book, răsfoiți-i paginile, faceți zoom pe ele, apoi le puteți închide, descărca și chiar puteți comenta, de la butoanele din partea dreaptă, sus.
Spor la citit și lectură plăcută!

Cu bine,

Julien Tănase


Despre Autor:

  • Julien Tănase s-a născut în Brașov, într-o zi de 3 mai, a anului 1970.
  • Primul din cei 3 copii (2 băieți și-o fată) ai unei familii de intelectuali. Mama ardeleancă. Cu cărțile. Tatăl moldovean. Cu muzica.
  • A terminat şcoala primară în Bălan, judeţul Harghita iar apoi şi-a continuat studiile în Bucureşti, urmând cursurile Școlii Militare de Muzică. (după Revoluție, numită și  ”Iacob Mureșianu”/Muzica Reprezentativă a Armatei etc)
  • Căsătorit, are 4 copii, Raoul și Andra, din actuala căsătorie, iar Oana şi Alain dintr-o căsătorie eșuată.
  • După evenimentele din ’89, a ales să părăsească definitiv, instituţia armatei, trecând în rezervă. Până în anul 1992, a lucrat în mină, în Bălan și Valea Jiului, a fost întreprinzător particular, iar în final a emigrat în Europa de Vest, împreună cu alte mii de români, în căutarea identității.
  • Reântors în România, a devenit impresar şi regizor artistic, organizând spectacole, festivaluri şi programe de night-club, în diverse părţi ale ţării.
  • A colaborat cu numeroase capete de afiş ale scenei showbizz-ului românesc, printre care Aurelian Temişan, Monica Anghel, Jean Paler, Daniel Iordăchioaie, Cristina  Stamate, Cătălin Crișan, Romică Țociu, Nicu Constantin şi cu numeroşi alţi artişti ai Teatrului de Varietăţi „C-tin Tănase” şi ai Circului „Globus”, din Bucureşti.
  • Începând cu anul 1996, devine agent al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, din Ministerul de Interne, activând sub pseudonimul “Edward”. Cele mai mediatizate cazuri în care a fost implicat au fost „Gara de Nord – (1997)”, cazul „Clanului Puică – (1997)”, cazul „Pirateria telefoanelor mobile – (1998)”, cazul „Audi A8 – (1998)”, etc. (ProTv, Evenimentul Zilei, Libertatea, Cotidianul, etc).
  • În 1997, devine primul detectiv particular – neoficial – din România. Cele mai mediatizate cazuri în care a fost implicat, au fost cazurile „Pirateria telefoanelor mobile – (1998)”, „Audi A8 – (1998)”, „Dispariţia din Târgu-Mureş – (2000)”. (ProTv, cotidianul Atac, Capital, etc).
  • Tot în anul 2000, Televiziunea Română îl numeşte „cel mai celebru detectiv particular, din Ardeal”, în cadrul emisiunii „Garantat 100%”.
  • În anul 1999, editura ALL din Bucureşti, îi lansează romanul-document „Agentul Edward”, între a fi sau a nu fi”.
  • Din anul 2000, devine colaborator al ziarelor “Atac la Persoană”,  “Jurnalul de Transilvania”, “Kronika” şi săptămânalul “Scandal Naţional”, din postura de reporter de investigaţii.
  • În anul 2001, e selectat pentru un post de inspector-anchetator, în cadrul Corpului de Control al Primului Ministru, dar ne-apartenenţa sa la partidul politic de la guvernare, îl scoate „din cărţi.“
  • În tomna anului 2002, fondează ziarul “Vocea Harghitei”, cu sediul în Topliţa, judeţul Harghita. În primăvara anului 2003, ziarul se extinde şi în judeţul Mureş, schimbându-şi numele în “Vocea Mureşului şi Harghitei”.
  • Din anul 2006, ziarul preia numele de “Vocea” şi ajunge publicaţie naţională, cu sediul în Bucureşti. La finele toamnei anului 2008, săptămânalul “Vocea” își întrerupe activitatea, dispărând de pe piața media.
  • Începând cu anul 2009, conduce o casă de producţie Tv şi lansează pe piaţa  audiovizualului mureşean, Postul de Televiziune On-line, “Servus TV”, cu sediul în Târgu-Mureş. Din motive de ordin tehnic, postul îşi întrerupe emisia, la finele anului.
  • Realizator de documentare şi de anchete Tv, devine freelancer pe piaţa audiovizualului mureşean şi naţional, românesc.
  • În februarie 2009, i se publică al doilea roman-document, intitulat ”Jurnalist… “made in Romania”, la editura Nico, din Târgu-Mureş.
  • La începutul anului 2011, de-a lungul anului 2013 și 2015, fondează revista lunară „Blog@ru’ mureşean”, bisăptămânalul „Faptu’ divers”, care va avea mai multe suplimente. (de Iernut, de Sântana de Mureș, etc) și publicația lunară de fotbal mureșean, intitulată ”Goool”.
  • În toamna anului 2011, la doar 41 de ani, jurnalistul şi scriitorul Julien Tănase suferă un infarct miocardic, care îl determină să se retragă din viaţa publică.
  • În luna octombrie 2016, revine pe piața de media mureșeană, cu  bilunarul  ”CONTROVERSE” și site-ul „Bibliotheca lui Julien”.

Cărţi publicate

coperta-roman-agentul

– Agentul Edward, între a fi sau a nu fi. (roman-document, publicat în anul 1999, de editura ALL, București.)

„… Cartea lui Julien Tănase impresionează prin structura psihologică aparte, scriitorul asumându-și întreaga responsabilitate a celor afirmate în volum. Evenimentele sunt bine descrise, și lesne de înțeles pentru cititor” – scriitorul Haralamb Zincă. 

– „… Salut apariția acestei cărți și îl admir pe Julien pentru curajul de care dă dovadă, căci deși este tânăr, are o experiență de viață bogată, având un trai aventuros. El, în prezent, este hăituit de cei pe care i-a deconspirat, și totuși merge înainte. Mărturia sa e mai degrabă umană decât literară” – politologul Dan Pavel.

coperta-roman-jurnalist

Jurnalist… “made in Romania. (roman-document, publicat în anul 2009, de editura NICO, Târgu-Mureș)

– „Jurnalist – „made in Romania” e o carte aspră dar și amară, pe măsura realității peste care-și întinde aluatul, pentru a-i lua mulajul… E o carte dură, prima care trage cearșaful de peste patul celor mai ascunse combinații – și politice și de afaceri și gazetărești. … Julien Tănase nu are nicio reținere, spune pe șleau ceea ce crede, ceea ce simte, face dezvăluiri, radiografiază realitatea înconjurătoare, economică, politică, socială și pune diagnostice plecând de la dreptul pe care i-l asigură condiția de „voce” din popor. Fostul agent sub acoperire ajunge la informații care mai scot în lumină un adevăr irefutabil: implicarea presei, a unor gazetari în politică, angajarea lor fără scrupule în mercenariatul „celei de a patra puteri”. Jurnalist – „made in Romania” poate fi citită în primul rând ca document, dar dacă se face abstracție de „asemănarea cu realitatea”, cu „coincidența” de nume, cartea lui Julien Tănase poate fi citită ca un roman, unul realist, e adevărat, dar care are toate datele genului. Un roman confesiv, unul care reține biografia unui timp care nu mai are răbdare… O carte care va scandaliza, pentru că vorbește despre lucruri despre care mulți preferă să tacă sau vor să fie „desecretizate” de-abia peste 30 de ani.” Jurnalist – „made in Romania” este „Vocea” unui autor care nu poate să tacă și nu acceptă să-i pună nimeni pumnul în gură.” – scriitorul Nicolae Băciuț, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național – Mureș

– „… Personaj pitoresc în presa mureșeană, Julien Tănase revine în atenția colectivă, de această dată în postura de scriitor, cu romanul-document “Jurnalist – Made in Romania”. Lansarea volumului a avut loc joi, 26 februarie 2009, în Cafeneaua literară a TEATRU 74, locație cunoscută deja pentru astfel de manifestări. Cartea lui Julien Tănase cuprinde între coperțile sale fapte din perioada pe care autorul a petrecut-o la Toplița și, mai ales Tîrgu-Mureș, ca director al publicației “Vocea Mureșului și a Harghitei”. Julien Tănase își autointitulează romanul “document”, ceea ce ne face să privim faptele descrise de autor drept reale, îmbrăcate într-o formă literară și povestite cititorului. Prezent la momentul lansării, unul dintre personajele cărții, fostul senator Cristian Georgescu a ținut să precizeze că cele relatate de Julien Tănase nu sunt integral adevărate, dar nu a vrut să riște un procent al veridicității firului epic în ceea ce privește persoana sa. Cu toate acestea, “Jurnalist – Made in Romania” conține date și personaje reale din societatea mureșeană și toplițeană, o încrengătură de povestiri despre politicieni, ziariști, judecători, scandaluri, șantaje, etc. În afara acestora, Julien Tănase introduce în roman și momente din viața sa familială. Nu știm cât din cele povestite de Julien Tănase sunt adevărate. Vom afla cu adevărat doar după reacția personajelor cărții care au corespondenți în viața reală, sau nu vom afla niciodată. “Jurnalist – Made in Romania” a apărut la Editura Nico, fiind al doilea volum semnat de Julien Tănase, după cartea de aventuri “Agentul Edward intre a fi sau a nu fi”, publicată în anul 1999 la Editura ALLFA.” – ziaristul Laurențiu Blaga, (site www.cultura.inmures.ro.)


bibliotheca lui julien, e-book, ebook,

Adio blog! Mi-am făcut Bibliothecă!

Și un nou ziar: CONTROVERSE!

”În seara zilei de miercuri, 26 octombrie 2016, într-o tipografie din mărginimea Clujului, a văzut lumina tiparului ziarul CONTROVERSE!

Lansat pe piața mureșeană fără mare tam-tam, aproape incognito, încă din prima zi de distribuție, odată ajuns în atenția cititorilor târgu-mureșeni, ziarul și-a și atins scopul; a stârnit primele controverse!”

CONTROVERSE este un proiect de suflet, la care mă gândesc de ceva vreme. Împreună cu acest proiect, am mai pus pe picioare unul, ceva mai apropiat sufletului meu; o Bibliothecă online!

O Bibliothecă online, în care cititorii pasionați și nu doar ei, să regăsească cărți, mai vechi și mai noi, în format Pdf sau Epub, pe care să le poată descărca în PC-ul, tableta sau smarth-ul personal, citindu-le în funcție de timp și chef…

Recunosc, mă apropii de vârsta la care, cu greu îmi mai pot ține în frâu dorința de a scrie. Oriunde întorc privirea, văd doar frânturi de viață pe care mintea mea le transformă în subiecte numai bune de strâns între coperțile unor viitoare posibile cărți.

Mi-e și greu să explic cuiva ce simt, în clipa în care scriu! Nici măcar nu am nevoie de un anume moment al zilei, pentru a scrie. Nu am nevoie de nimic altceva, decât de liniște. De acea liniște interioară care mă rupe de restul lumii. Nu mă izolează. Doar mă duce departe. Ca gândul. Cu gândul.

În 46 de ani, am fost de acord să mi se publice doar 2 cărți. Și astea, la distanță de 10 ani, una de cealaltă. În schimb, am tot scris…coperta-ziarul-controverse
Cred că a sosit momentul să-l ascult pe Gusti. Prietenul și editorul meu de suflet, Augustin Frățilă. De dincolo de mormânt…

Cred că a sosit momentul să (re)âncep, să mă (re)public!

În Bibliotheca mea online, ziarul CONTROVERSE va fi acasă la el. Nu va avea alt site. Nici nu are nevoie.

În schimb, blog-ul meu, personal, va mai rămâne deschis doar pentru o scurtă bucată de vreme. Apoi, va dispare ca și cum n-ar fi fost.

Ne vom reîntâlni doar pe rafturile Bibliothecii lui Julien!

Îmi va face plăcere…

Numai bine, oricui îmi citește rândurile.

Julien T.


 

 

 

 

 

Firma de contabilitate