Sã dai cu ziaru’ de pãmânt, şi nu alta!
In “cazul Gasparik”…
…Din cauza presiunii meteo, unii dintre procurorii din DNA şi Parchetul de pe lângã Judecãtoria mureşeanã,
au dat-o în corupţie!

Preambul:
Bună ziua, muritorilor!
Aceasta este ultima ediţie a ziarului CONTROVERSE din acest an, şi ultima în care intenţionez să mai abordez subiectul legat de mizeriile existente în interiorul Teatrului Naţional din Tg Mureş, păstorit de infamul Gasparik Attila.
Cred că după trei ediţii de ziar, în care v-am prezentat ceea ce mi s-a adus la cunoştinţă şi, după verificările personale, am realizat că realitatea este cu mult mai tristă… ca să nu-i spun altfel… cred sincer, că rolul meu a luat sfârşit. De-acum înainte, e treaba Ministerului Culturii să-şi facă ordine în propria-i ogradă!
Pentru această ediţie de ziar, am păstrat însă partea mai tare a lucrurilor, vorba aceea, mai precis, partea în care vă voi vorbi despre parcursul, mai mult decât ciudat, pe care l-a avut şi continuă să-l aibe, dosarul penal deschis pe numele directorului Gasparik Attila, în urma controlului din anul 2014, efectuat de către Camera de Conturi Mureş la Teatrul Naţional din Tg Mureş.
Urmărind parcursul acestui dosar penal, am realizat pentru a nu ştiu câta oară, că atunci când interesele intervin…. sau, să spun „presiunea atmosferică meteo“?… odată ce-ai ajuns în fruntea unei instituţii publice, dacă eşti băiat de salon şi ştii cum să te învârţi, poţi să faci ce vrei cu banul public, că nu te deranjează nici un procuror DNA sau de la vreun alt Parchet, dornic să te trimită la galere, la săpat de sare sau la construit vreun canal Dunăre-Bucureşti! Deh… aşa-i în ţărişoara asta, atunci când pentru unii legea-i mumă!
Culmea ironiei este însă alta: în cazul directorului Gasparik Attila, acesta, cu toate că ştia că abia fusese făcut scăpat ca prin urechile acului, printre gratiile unei celule, graţie unui habarnist procuror din DNA… şi veţi înţelege fuguţa, ce şi cum… ei bine, norocosu’ de actor a căpătat tupeu şi după cum v-am explicat în ediţiile trecute, a profitat din plin de banul public, nu doar repetând o parte dintre fărădelegile pentru care a fost acuzat de către Camera de Conturi Mureş… şi mă refer la folosirea unei asociaţii căpuşă, cu toate că unul din capetele de acuzare ale Camerei de Conturi Mureş a fost legat tocmai de recuperarea banilor publici, cheltuiţi prin intermediul firmelor căpuşă… ci băgând mâna cât mai adânc în vistieria Teatrului Naţional, în detrimentrul calităţii pieselor de teatru care, au fost sau sunt puse şi acum în scenă.
Şi nu greşesc deloc nici când afirm că, în ziua de azi, orice control al Ministerului Culturii, Camerei de Conturi Mureş sau ANAF, e mai mult decât binevenit, căci va găsi negreşit, urmele tuturor fărădelegilor săvârşite în aceşti ultimi ani, de către infamul de Gasparik! E dovedit doar că umblând la borcanul de miere, e imposibil să nu laşi urme…!
Vă doresc lectură plăcută, muritorilor, şi să ne revedem cu bine, în noul an ce tocmai stă să vină; 2020! Sărbători fericite şi vouă!
Julien Tănase