Stimabile,
Din data de 10 ianuarie 2019, odată ce telefonic, am primit vestea că, după mai bine de 2 ani de zile de stres, am fost achitat şi găsit NEVINOVAT în procesul penal în care m-ai târât public, stricându-mi imaginea publică şi dându-mi viaţa peste cap, m-am tot gândit până azi, la ceea ce musai, vreau să-ţi spun. Public!
Dacă iniţial, într-un prim impuls de moment, şi având la bază o stare trecătoare, de lehamite, mi-a trecut prin cap să te trec la capitolul „Nemernici… de uitat!”, ei bine… mi-am alungat iute din minte ideea, scăpând de ea precum scapi de bâzâitul unei muşte enervante, ştiind că un individ ca tine, tocmai pe asta se bazează; oamenii dintr-un ciudat instinct de conservare, vor să-i uite pe cei care le-au făcut rău, căci vor să meargă mai departe.
Eu însă… nu te pot uita, nemernicule! Şi nici nu vreau să te uit! Din contra…

Te-ai repezit, probabil cu o bucurie nedisimulată, să-mi deschizi un dosar penal, şi doar în baza reclamaţiei unui individ ce-i dubios, doar dacă-i vezi mutra şi privirea.
Te-ai repezit să-mi deschizi un dosar penal, cu toate că la fel de repede, ai aflat şi că în urmă cu doar câţiva ani, individul pierduse alegerile de primar, din cauza mea. Deci… ce-ţi putea spune asta? Că individul îmi era prieten? Sau că reclamaţia lui, putea ascunde şi altceva?
Cu toate astea, tu, un adevărat „profesionist“ în cercetările penale, ce ai făcut? În loc să-i ceri şi alte dovezi legate de aşa-zisa mea vinovăţie, te-ai mulţumit cu declaraţia mincinoasă – după cum s-a şi dovedit în proces – a denunţătorului, şi te-ai şi repezit cu oamenii tăi asupra mea şi a soţiei mele, crezând că ai dat marea lovitură! Şi uite aşa, tu, procuratore Ardelean, l-ai încătuşat pe ziaristul incomod, Julien Tănase!

Sper că ştii, că subordonatul tău… P(R)ostolache, alt nemernic de pe la DNA, ce-i poliţai şi de care mă voi ocupa cu altă ocazie… la fel de „profesionist“ ca şi tine, era cât pe ce să mă lase… eu fiind deja în situaţia unui reţinut, nu-i aşa?… să-mi conduc propria maşină până la sediul DNA, după ce stupefiat din cauza uluirii, s-a desumflat precum un balon spart, când a realizat că nu era loc de flagrant, căci banii nu erau la mine, chiar dacă tu i-ai cerut denunţătorului să-mi bage banii în buzunar! Ştiai?
Şi după ce judecătorul Virgil Ogrean, acelaşi judecător care ţi-a dat mână liberă ca să îmi asculţi telefoanele şi să mă urmăreşti în mai toate toaletele publice, ca să afli cu care mână mă folosesc de hârtia igienică, ţi-a spus răspicat şi în scris, că nu sunt probe ca să-mi ceri arestarea, şi că ar fi mai indicat să te mai uiţi odată, cu privirea ta de „super-profesionist“, prin paginile dosarului şi să iei în calcul şi varianta în care individul, poate că a vrut doar să se răzbune pe mine, pentru că a pierdut alegerile din 2012, tu ce ai făcut?
Te-ai şi repezit, precum şacalii asupra unui stârv… şi ai strâns peste 40 de oameni, dintre politicienii mureşeni, fie ei primari sau şefi de partide, încercând să-i faci să creadă că e greşit să se folosească de serviciile mele, ca strateg electoral, în campaniile electorale, iar pe mine să mă acuzi … fără să existe vreun articol în codul penal… că, citesc din memorie; „din cauza inculpatului Julien Tănase, pentru că s-a implicat în campaniile electorale, au ajuns în funcţiile de primari numai indivizi îndoielnici şi şantajabili”!

Bă, stimabile…
Bă, tâmpitule…
Tu eşti normal la cap?
Cu acuzaţia asta, stupidă şi incredibilă pentru mintea umană, ai avut tupeul să îmi ceri condamnarea, în loc să aduci în dosarul în care mă acuzai de şantaj, probe certe de vinovăţie, precum spune la Codul Penal şi după cum ţi se sugerase?
Ce credeai? Că dacă unii dintre foştii primari, aflaţi în aceiaşi situaţie ca şi nemernicul meu de denunţător, pentru că pierduseră alegerile din cauza mea, eu susţinându-le contracandidaţii… ei bine, au declarat la DNA, în faţa nemernicului de P(R)ostolache, doar ceea ce a vrut individul, îşi vor susţine declaraţiile mincinoase, chiar şi în faţa judecătoarei? Tu ştii că în faţa judecătoarei, martorii tăi transformaţi în mincinoşi pentru că au fost strânşi de P(R)ostolache cu uşa, au dat în bâlbâială şi s-au încurcat în minciuni, în vreme ce colega ta, din sala de judecată, procuroarea DNA, nu mai ştia biata femeie, pe unde să se ascundă de ruşine, pentru că martorii tăi nu mai declarau în cor, ceea ce declaraseră la DNA, unii martori afirmând chiar că nu-şi recunoşteau declaraţia?

Bă, stimabile…
Ştiu că acum irosesc hârtia de ziar pentru tine, de pomană, căci tot nu vei învăţa nimic, după procesul pierdut!
Vei rămâne la fel de amator, de pupincurist şi de rău intenţionat, precum mi-ai dovedit! Un procuror profesionist şi care se respectă, nu procedează în halul mizerabil în care ai procedat, cu mine şi cu dosarul meu. Categoric, nu! Căci dacă erai un profesionist, arunca-i dosarul la gunoi, aşteptând să mă încătuşezi – dacă din asta ai făcut o pasiune – într-o altă viaţă, dacă în asta nu ţi se ivea ocazia.
Şi tu, alături de ceilalţi aşa-zişi procurori, de prin secţiile DNA de la Oradea, Ploieşti, Bucureşti, Iaşi, etc, eşti doar un jeg şi un gunoi de om! Procuror DNA ce-i drept, pentru că aşa scrie pe legitimaţia ta, dar un mare JEG şi GUNOI UMAN!

Ai vrut doar să-mi închizi gura, şi să te lauzi în faţa mincinoasei şi manipulatoarei cretinoide de Kovesi, fosta ta şefă şi fostă colegă de facultate, că eşti serviabil şi meriţi să-i iei locul lui Onea, la şefia DNA-ului mureşean. Deh… te atrage scaunul de şef al DNA-ului mureşean, precum atrage câcatul muştele!
Şi pentru a-ţi atinge scopul… m-ai găsit pe mine, fraieru’ tău de serviciu. Aşa-i, stimabile?
Pentru cultura ta generală, află că şi dacă beţiva aia de Macovei va ajunge din parlamentar european, sluga lu Kovesi la Procuratura Europeană, eu tot o să scriu despre curvăsăriile ei şi despre chiuretajele făcute prin cabinetele medicale din Mureş! Fraiere!

Pun punct aici, nu înainte de a te anunţa public, că voi uita de tine, doar după ce îţi vei cere scuze publice, de la mine, pentru toată hărţuirea la care m-ai supus şi pentru tot răul pe care mi l-ai făcut, vreme de peste 2 ani de zile, cât a durat procesul meu, avut cu DNA!
Iar dacă ai uitat ce-ai făcut, o să-ţi reamintesc:

1) Odată început procesul, mi-ai cerut arestarea de 2 ori, pentru că am scos ziarul acesta pe piaţă, şi am spus lucrurilor pe nume. Mi-este clar că te deranjează adevărurile mele!
2) După ce, în timpul procesului, judecătoarea Teodora Albu mi-a ridicat toate interdicţiile, iar m-ai hărţuit, făcând recurs şi m-ai făcut să pierd 1 lună de zile din libertatea pe care o primisem pe merit, susţinută acum şi de sentinţa care m-a scos NEVINOVAT!
3) Iar al 3-lea aspect…pentru care NU VREAU SĂ UIT DE EXISTENŢA TA, NENOROCITĂ… este faptul că în timpul procesului penal, AM FĂCUT AL 2-LEA INFARCT, la nici 47 de ani şi m-am căpătuit şi c-o blestemăţie de DIABET INJECTABIL… şi toate astea, doar din cauza stresului continuu la care m-ai supus, şi în care am fost nevoit să trăiesc, vreme de peste 2 ani de zile, fiind nevinovat. Şi doar din cauza ta, NEMERNICULE!

Pentru că mi-ai scurtat astfel viaţa, iar doctorii cardiologi se feresc să-mi spună când voi crăpa sau cât mai am de trăit… şi pentru toate durerile mele zilnice, fizice şi sufleteşti prin care trec acum, şi pentru pumnul de medicamente pe care il iau, zi-de-zi, ca să mă aflu încă, în viaţă, alături de familia mea… TE URĂSC, NENOROCITULE!
Şi când vei auzi că am murit şi după 3 zile am reânviat, precum ISUS, abia atunci să ştii că te-am iertat! Până atunci, şi mort de-oi fi, îţi promit că-ţi voi bântui somnul, devenind coşmarul tău cel mai întunecat!

Sper totuşi, să te duci dracului înainte de vreme, şi dacă dă bunul Dzeu, chiar înaintea mea, scârbă de om ce eşti, iar păcatele acumulate de tine, pe lumea asta, să se reverse asupra urmaşilor tăi. Căci dacă nu ştiai, află nemernicule, că pe lumea asta, urmaşii unui netrebnic îi vor plăti păcatele. Întotdeauna!

Hai siktir, Stimabile
Şi sper să ne mai revedem… la autopsie!
Julien Tănase